Over mij

Welkom bij WorldofFalcons

Nancy (van Nancydesign) heeft naast haar passie voor fotografie ook een passie voor  roofvogels en met name voor valken. Ze deelt haar passie met anderen,  door middel van fotoshoots op locatie, het maken van informatieve fotoboeken (over o.a. dieren, reizen, biografieën, etc) en het geven van lezingen  op scholen aan kinderen en volwassenen.

De website is bedoeld om een indruk te krijgen van haar fotografiewerk, en het werken met roofvogels .

Wat er zo uniek is aan de slechtvalk en de giervalk :

  • De slechtvalk, een van de snelste stootvogels is die er is .
  • De giervalk, de grootste en snelste in de horizontale vluchtvogel is.

Het gaat ook om de uitdaging om ze goed te fotograferen. Ze fotografeer van portret tot natuurfotografie.  Belangrijk is dat je goed om je heen kijkt en klikt op het juiste moment. Haar moto is geniet van het leven in alles wat je doet, ook in moeilijke tijd.

Wanneer u een foto wilt laten maken of informatie over roofvogels of valkerij wilt hebben, schroom dan niet en neem contact met haar op via het contactformulier. Kijk ook op de andere website over egels, op het moment werkt het contactformulier van de egelsite nog niet, (daar wordt aan gewerkt) gebruik dit contactformulier als u daar vragen over hebt.

Waarom roofvogels vragen mensen aan haar. Van huis uit ben ik in de stad opgegroeid met dieren. Een echt stads mens dus.  Maar ik ben altijd al gek op dieren geweest. De interesse voor roofvogels groeide op een bepaald moment in mijn leven.

Gedurende mijn opleiding als valkenier werd het steeds duidelijker dat ik verliefd was geworden op the lords of the sky. Zelf noem ik ze nu jewels of the sky.

Een valkenier, is iemand, die de kunst bezit om te jagen met afgerichte roofvogels en deze ook te verzorgen. Wie de valkerij beoefent heeft ook een eigen leefstijl, wat voor veel (stads)mensen niet altijd te begrijpen is. Namelijk, dat iemand voortdurend bezig kan zijn met roofvogels en de natuur.

Om het vertrouwen van deze vogels te winnen is geduld, tijd en wederzijds respect nodig.

Als jij de natuur respecteert zal de natuur jou respecteren. Alles draait dus om wederzijds vertrouwen en respect.

Om een duidelijk beeld te geven over valkerij gaan we terug in de tijd. 

Klik hier over informatie verleden en heden.

 

Jewels of the sky