Nancy en Farah

Over mij

Welkom bij WorldofFalcons

Nancy (van Nancydesign) besteed naast haar werk als goudsmid,  haar tijd aan het werken met roofvogels. En deelt haar passie met anderen,  door middel van fotoshoots met roofvogels op locatie, het maken van fotoboeken en het geven van lezingen  op scholen aan kinderen en volwassenen.

IMG_861900

 

Image002060

 

Nancy en Harris

De website is bedoeld om meer informatie te geven over valkerij en roofvogels. Met name de slechtvalk, de gier- en sakervalk .

Wat er zo uniek aan deze roofvogels zijn is dat:

  • De slechtvalk, een van de snelste stootvogels is die er is .
  • De giervalk, is de grootste en snelste horizontale vluchtvogel
  • De saker, is eigenzinnig en intelligent.

Waarom roofvogels vragen mensen aan mij. Van huis uit ben ik in de stad opgegroeid met dieren. Een echt stads mens dus.  De interesse voor roofvogel groeide op een bepaald moment in mijn leven.

Gedurende mijn opleiding als valkenier werd het steeds duidelijker dat ik verliefd was geworden op the lords of the sky. Zelf noem ik ze nu jewels of the sky.

Een valkenier, is iemand, die de kunst bezit om te jagen met afgerichte roofvogels en deze ook te verzorgen. Wie de valkerij beoefent heeft ook een eigen leefstijl, wat voor veel (stads)mensen niet altijd te begrijpen is. Namelijk, dat iemand voortdurend bezig kan zijn met roofvogels en de natuur.

Om het vertrouwen van deze vogels te winnen is geduld, tijd en wederzijds respect nodig.

Als jij de natuur respecteert zal de natuur jou respecteren. Alles draait dus om wederzijds vertrouwen en respect.

Om een duidelijk beeld te geven over valkerij gaan we terug in de tijd

Jewels of the sky